Beetroot – Bagaimana Ia Membantu Kesihatan Anda?

Anda mahu ubat paling asli untuk menjaga kesihatan sex dan “senjata” anda agar sentiasa ampuh?

Kali ini, UbatTahanLama.org ingin kongsikan tips, bagaimana sejenis buah yang tidak begitu terkenal tetapi mempunyai unsur perubatan semulajadi, mampu memberi manfaat significant untuk tubuh kita.

Dalam bahasa Inggeris, ianya disebut sebagai Beetroot atau Ubi gajah.

Kajian di Kanada mendapati, ia mempunyai kandungan phyto-nutrien (kimia tumbuhan) yang cukup hebat dan mampu menjadi anti-oksiden bagi penjagaan jantung dan mampu meredakan sindrom metabolisma tubuh seperti darah tinggi, tinggi gula dalam darah dan tinggi kolestrol.

Beetroot_Ubat_Tahan_Lama_Ubat_Kuat

Ianya bukan baru dikenali kerana unsur perubatannya sejak dulu lagi telah terkenal dengan pemakanan yang mampu melindungi hati.

Di Kanada, ramai yang mengamalkan Beetroot ini dan mengakui ia mampu merangsang tenaga. Pakar berkata, ianya berlaku kerana ia mengandungi khasiat mineral yang boleh memperbaiki aliran darah. Yang menariknya, kajian mereka mendapati jus Beetroot mampu meningkatkan kecerdasan semasa riadah, yang berpunca daripada berlakunya imbangan pembekalan oksigen dalam darah dan peningkatan stamina.

Beetroot baik dimakan begitu sahaja, tetapi untuk tindakbalas lebih cepat ia lebih elok dijadikan Jus untuk segera diminum, tanpa menjejaskan kandungan nutriennya.

Jus Beetroot mengandungi sumber diet yang kaya dengan anti-oksiden dan mempunyai kandungan nitrates semulajadi yang tinggi.

Kandungan nitrates adalah sumber utama yang mampu meningkatkan aliran darah keseluruh tubuh – termasuk otak, jantung dan otot-otot. Nitrates semulajadi akan menghasilkan gas semulajadi iaitu nitric oxide di dalam saluran darah yang akan membantu mengembangkan saluran darah dan menambah kemampuan meningkatkan bekalan oksigen dan secara tidak langsung menurunkan darah tinggi.

Jadi, bagaimanakah ia mampu menjadi ubat kuat bagi “senjata” anda..?

Tindakbalas nitric oxide yang mampu membesarkan pembuluh darah secara tidak langsung akan memberi manfaat yang sama kepada seluruh tubuh, termasuk ke bahagian yang lebih sulit.

Tambahan pula, kandungan Boron di dalam Beetroot juga amat membantu. Ia sejenis garam galian semulajadi di mana bahan perlu ini berguna dalam penghasilan hormon sexual, sudah tentu amat membantu dalam metabolisma tubuh dalam meningkatkan penggunaan estrogen wanita dan menambah baik kadar testosterone bagi lelaki.

Jadi, bagi anda yang mempunyai masalah di”situ” cubalah amalkan Jus Beetroot. Kalau ia mampu menjadi penawar kepada jantung, darah dan kolestrol, maka alat sulit juga tidak terlepas mendapat manfaat sex bagi lelaki dan wanita. Inilah rahsia pemakanan pada zaman lama Rome, di semua peringkat usia matang, yang sentiasa mahu naluri sex mereka memuncak, mengamalkan minuman Jus Beetroot.

Bagi yang mahu mencuba untuk memperbaiki “jati diri” bolehlah mengamalkan sekurang-kurang 1 (230ml) ke 2 cawan sehari sebelum makan pagi dan secawan, 1-2 jam sebelum bersama dengan pasangan masing-masing.

Jadi, perhatikan manfaatnya – 4 atau 5 dalam 1…anda pasti tersenyum.

Mahu dapatkannya?

Cuba Pasaraya seperti Sogo dan Jusco (kini Aeon Big).

Kalau yang mahu dari jenis serbuk yang dipanggil “BeetActive Concentrate”, anda boleh terus dapatkannya di Amazon.com.

http://ubattahanlama.org/

Share this:
Share this page via Email Share this page via Stumble Upon Share this page via Digg this Share this page via Facebook Share this page via Twitter
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses KeywordLuv. Enter YourName@YourKeywords in the Name field to take advantage.