Tidak Tahan Lama Salah Siapa?

Apa perasaan anda kalau 8 dari 10 pengguna mengatakan satu produk lelaki ni mampu untuk menjadikan lelaki perkasa atau tahan lama di ranjang ?

Seperti boleh bertahan lebih 40 minit?

Mungkin ada yang akan kata – power tu!, ah! tak cayalah, tak mungkin, saya dah try banyak tapi tak menjadi, saya tak perlu semua tu, saya berani kata produk ni memang menjadi 100% dan macam-macam lagi.

ubat-tahan-lama-5-minit-sahaja

credit – http://www.telegraph.co.uk/

Begitulah bila kita bercakap mengenai produk ‘ubat kuat‘.

Bila tak menjadi orang akan kata tipu.

Bila ada orang lain kata – produk hebat, akan ada orang yang tak menyakininya pula.

Itu memang biasa. Sama macam panadol…tak semua mendapati panadol mampu hilangkan sakit kepala. Sama juga, tak semua produk tahan lama atau ubat kuat lelaki sesuai untuk semua lelaki.

Apapun, orang lelaki kena terus beriktiar untuk ‘membahagiakan’ pasangannya semasa bersama.

Jarang yang kita dengar lelaki mengaku terang-terangan dia memang lelaki hebat kalau bercakap mengenai ‘permainan’ dengan wanita.

Kerana ianya adalah satu fakta bukan semua lelaki hebat semasa bersenggama.

Pakar sakit tuan Dr Ismail Thamby berpendapat lelaki dengan masalah ‘ejakulasi pra-matang’ adalah biasa. Ejakulasi Pra-Matang bermakna cepat game sebelum masa tamat.

“Cepat” di sini bermakna game tamat tak sampai 5 minit selepas permainan bermula.

5 minit sepatutnya baru sesi ‘panas badan’, namun ramai lelaki kecundang dalam tempoh singkat ni.

Ini sungguh mengharukan. Jadi, lelaki kena ‘ubati kekurangan’ diri yang sedang dihadapinya.

Banyak asbab berlaku ‘kekurangan’ diri seorang lelaki.

Tabiat suka ‘melancap’ ketika usia remaja, kurang senaman, tabiat makan berlebihan, makan makanan lanjut tempoh, makan ‘junk food’ terlalu banyak, makan lebih had, tabiat minum air ketika makan, badan yang tidak sihat asbab penyakit kronik adalah antara beberapa sebab lelaki mendapat masalah ‘ejakulasi pra-matang’.

Kalau diperhalusi, kita banyak berdepan dengan ‘lifestlye’ atau gaya hidup yang banyak mempengaruhi ampuh tidak ampuhnya senjata kita.

Baik, untuk perbincangan lanjut kita ketepikan dulu komen di atas.

Lelaki yang mempunyai masalah ejakulasi pra-matang kerap berpendapat ia hanya boleh di atasi dengan menggunakan ubat tahan lama.

Ini selalunya tidak benar.

Sepatutnya lelaki perlu mendapatkan rawatan doktor bagi mengenali penyakitnya dulu sekiranya ia menghadapi masalah ejakulasi pra-matang. Perlu pastikan samada ia mempunyai darah tinggi atau kencing manis atau saraf ataupun jantung yang menyebabkan ejakulasi pra-matang.

Penyakit ini memberi petanda awal seseorang itu mungkin mempunyai masalah dengan darah kotor yang banyak kolestrol jahat (yang tidak diperlukan) atau gula dalam darah yang disebabkan oleh gagal menghasilkan insulin. Penyakit-penyakit moden memang musuh utama lelaki bila bercakap pasal perkara ini.

Sekiranya tidak dan ianya sihat, maka dia perlu mula banyak ‘workout’ khusus melakukan senaman seperti orang dulu-dulu bersenaman untuk menjaga badan dan senjata agar ampuh. Atau ia perlu banyak berjogging agar perjalanan darah lancar semula.

Makanan juga perlu dijaga.

Kembalikan otot-otot dan mula amalkan suplemen seperti minyak zaitun dan habattussauda dan mungkin juga ginko biloba atau tongkat ali bagi ikhtiar melancarkan darah.

Atau, anda mungkin mahu menilai EVO-7 yang mampu melancarkan darah. Ini bertindak 2 dalam 1, sekaligus menawarkan kebaikan untuk tahan lama.

Sementara itu perut juga perlu sentiasa lancar pembuangan sisa setiap hari sekurang-kurangnya 2 kali sehari.

Sekiranya masalah kesihatan tidak ujud langsung, jadi cuba semak samada anda biasa ‘otek-otek’ dulu sebelum mula berlaga.

Suka saya nak merujuk kepada sebuah buku lama, PERMATA YANG HILANG – katanya urusan ‘warming-up’ dengan pasangan amat perlu sekali kerana memang fitrah wanita mahukan ayat-ayat power didahulukan, diselangi dengan sentuhan berbisa lelaki.

Kemudian diikuti dengan steps menyemak setiap penjuru tempat-tempat rahsia (soft spots) wanita.

Kalau langkah-langkah ini dilaksanakan, wanita memang cepat terangsang dan boleh ‘game’ dulu.

Senggama adalah satu seni yang perlu dihayati. Ia bukan dibuat semborono, asal jumpa terjah.

Setengah bijak pandai berpendapat urusan lelaki ‘game’ dulu adalah tidak elok, menyalahi agama dan mampu menyebabkan masalah sosial.

Maka kata buku ini lagi, sebab itulah kita dianjurkan untuk membaca cebisan-cebisan doa ketika meneroka penjuru-penjuru rahsia wanita.

Hampir setiap penjuru rahsia ada doanya bagi membuka ‘tirai’ kasih sayang.

Tak syak lagi senggama itu memang perlu dimulai dengan doa.

Ok. kalau anda baru dengar semua ni, carilah buku ni dan baca. Buku ni memang bagus sekiranya anda mahukan petua tahan lama, memang cukup banyak.

Ingat Firman Allah, Mafhumnya:

Perempuan-perempuan itu ladangmu,maka datangilah ladangmu sebagaimana kamu kehendaki dan kerjakanlah (amalan) untuk dirimu.Takutlah kepada Allah dan ketahuilah, bahawa kamu akan menghadapiNya. Dan berilah kabar gembira orang-orang yang beriman“.

Surah Al-Baqarah- 223

Kalau semuanya ok tetapi anda masih kecundang, barulah bercakap pasal Ubat Tahan Lama atau Ubat Kuat Lelaki.

Selamat mentelaah dan mencuba.

Admin
www.UbatTahanLama.org

Disclamer:

Saya tidak ada kena mengena dengan jodol buku yang dinyatakan di atas , samada mempromosikan produk atau link,  melainkan mahu berkongsi maklumat sahaja.

Share this:
Share this page via Email Share this page via Stumble Upon Share this page via Digg this Share this page via Facebook Share this page via Twitter
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses KeywordLuv. Enter YourName@YourKeywords in the Name field to take advantage.